A(N)IOS Forum Duurzaam Dokteren

Wil jij meedenken over de toekomst van je opleiding, over een oplossing voor de hoge werkdruk en manieren om de A(N)IOS bevlogen en fit te houden? Schrijf je dan nu in voor het ANIOS Forum van 12 november!

12 nov 2018
A(N)IOS Forum Duurzaam Dokteren VVAA, ORTELIUSLAAN 750 TE UTRECHT

In september publiceerde De Jonge Specialist de resultaten van de Veilig Werken enquête, waaruit bleek dat 1 op de 5 jonge dokters burn-out klachten heeft. Oorzaak lijkt te liggen bij de hoge werkdruk, verstoorde werk-privé balans en een gebrek aan autonomie. 
De Jonge Specialist wil het tij keren. Het oude model van opleiden lijkt achterhaald, nu de a(n)ios niet meer de kostwinnaar is die dag en nacht kan werken, maar een geëmancipeerde man of vrouw die ook nog andere rollen te vervullen heeft dan alleen die van a(n)ios. Bovendien zal de werkdruk alleen maar toenemen met de verlaging van het aantal opleidingsplaatsen en de grote groep specialisten die straks met pensioen gaat.
Maar hoe komen we tot een duurzame oplossing voor de te hoge werkdruk zonder in te leveren op kwaliteit van de opleiding en patiëntenzorg? Hoe zorgen we dat de a(n)ios bevlogen en fit blijft? En hoe realiseren we de cultuuromslag waarbij er echt ruimte en begrip ontstaat voor het combineren van het werk als medisch specialist met een werkende partner en een gezin? Kortom, hoe kunnen wij ‘duurzaam dokteren’?
 
Op 12 november organiseert De Jonge Specialist een A(N)IOS Forum waarin ze met jou op zoek willen gaan naar antwoorden op die vragen.
Maleene de Ridder zal de avond openen met een inspirerende sessie over burn-out en ‘duurzaam dokteren’. Vanuit haar ervaring als coach en gezondheidswetenschapper zal zij je handvatten geven hoe je je werk en leven kunt inrichten om een goede balans te houden. Hoe zorg je dat je het volhoudt en - veel belangrijker - plezier houdt in de dingen die je doet.
Hierna gaan we op een interactieve manier op zoek naar oplossingen om de werkdruk in de opleiding te verlagen zonder in te leveren op kwaliteit.

Kijk voor meer informatie op de website van De Jonge Specialist.