Ontbijtsessies

12 dec 2018
MMV-congres 2018: Opleiden is netwerken CONGRESCENTRUM NBC, NIEUWEGEIN

Ontbijtsessies:

Een inspirerende start van de dag. Onder het genot van een ontbijt doe je mee aan een interactieve sessie over een specifiek onderwerp. Op deze manier kunnen files worden vermeden en kan nog meer uit het congres worden gehaald.

1

Een goede start van de dag met mindfulness

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

Tijdens deze interactieve ontbijtsessie neemt Barbara Doeleman, directeur van BFC Mindfulness & Compassie, je mee in het nut en de noodzaak van mindfulness in de zorg. Onderzoek toont aan dat mindfulness bijdraagt aan het welzijn van de zorgprofessional, aan de kwaliteit van de geleverde zorg en aan goede relaties op het werk. Maar hoe werkt dat? Kun jij dit ook leren? En welke rol speelt mindfulness binnen de CanMEDS? Na deze sessie ga je mindful het congres in en heb je praktische tips gekregen hoe je mindfulness binnen jouw werk- of opleidingssituatie kan toepassen. Deze sessie is geschikt voor alle geïnteresseerden.

2

Hokjesdenken in de zorg

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

In de gezondheidzorg wordt nog veel vanuit het eigen specialisme behandeld, terwijl veel ziektebeelden specialisme-overstijgend zijn. De huidige inrichting van de zorg resulteert volgens Wiepke Cahn, psychiater en hoogleraar lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen in het UMC Utrecht, in een kloof tussen lichamelijke en psychische ziektes. Daarom pleit zij tijdens deze ontbijtsessie voor een meer integrale benadering van ziekte: “Hokjesdenken in de zorg belemmert de genezing van de patiënt”.