Fijne feestdagen en een gezond 2024

Een Kerstwens van onze voorzitter:

De feestverlichting brandt, de voorbereidingen voor kerst zijn in volle gang. En als de Top 2000 straks op de radio klinkt, weten we dat het einde van het jaar nadert. Voor mij persoonlijk markeert dit ook mijn eerste jaar als voorzitter, waarin ik velen van jullie heb gesproken over de dagelijkse uitdagingen in het werk en de zorgen voor morgen en overmorgen. Denk aan extra wachttijden voor patiënten door het tekort aan collega’s, de toenemende regeldruk en het groeiend aantal (jonge) specialisten die het vak verlaten.  
 
Tegelijkertijd zie ik zoveel bevlogenheid, passie en betrokkenheid. Want we hebben het mooiste vak van de wereld en we staan altijd weer klaar voor de patiënt die dat nodig heeft. Geïnspireerd door jullie ideeën werken we nu gezamenlijk aan een langetermijnvisie van de medisch specialist op de zorg in 2035. Het is bijzonder om gezamenlijk de kansen voor de toekomst van de zorg en ons prachtige vak te zien! 
 
Nog maar een paar dagen en dan begint 2024. Mijn wens is niet alleen een mooi einde van dit jaar, maar ook een nieuw jaar vol met nieuwe ideeën en voldoende fijne collega's om mee samen te werken. 
 
Namens het bestuur van de Federatie wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond 2024 toe.

Piet-Hein Buiting
Voorzitter Federatie Medisch Specialisten