Ontbijtsessies

11 dec 2019
MMV-congres 2019: Opleiden over grenzen Congrescentrum NBC, Nieuwegein

Ontbijtsessies:

Een inspirerende start van de dag. Onder het genot van een ontbijt doe je mee aan een interactieve sessie over een specifiek onderwerp. Op deze manier kunnen files worden vermeden en kan nog meer uit het congres worden gehaald. Er kan gekozen worden uit 2 verschillende inspiratiesessies geef bij inschrijving uw voorkeur aan.

1

Het verborgen curriculum, grenzen in opleiden…

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

Yolande Witman (organisatieadviseur en onderzoeker)

De ongeschreven regels over gezagsverhoudingen en omgangsvormen in de medische wereld leren artsen tijdens hun opleiding in het zogenaamde verborgen curriculum. Deze regels zijn de afgelopen jaren weinig veranderd. In deze sessie gaat Yolande Witman, organisatieadviseur en onderzoeker, in op de essentie van dit verborgen curriculum. Wat is de functionaliteit, wat is de rol van schaamte? Wanneer ga je de grens over en is er sprake van teaching by humiliation? Hoe kun je als opleider hierin het goede voorbeeld geven en vooral de kracht van het verborgen curriculum meer tot zijn recht laten komen?

2

Een goede start van de dag met mindfulness

Relevant voor:

AIOS, OPG, OPL, OWK

Barbara Doeleman

Tijdens deze interactieve ontbijtsessie neemt Barbara Doeleman, directeur van BFC Mindfulness & Compassie, je mee in het nut en de noodzaak van mindfulness in de zorg. Onderzoek toont aan dat mindfulness bijdraagt aan het welzijn van de zorgprofessional, aan de kwaliteit van de geleverde zorg en aan goede relaties op het werk. Maar hoe werkt dat? Kun jij dit ook leren? En welke rol speelt mindfulness binnen de CanMEDS? Na deze sessie ga je mindful het congres in en heb je praktische tips gekregen hoe je mindfulness binnen jouw werk- of opleidingssituatie kan toepassen. Deze sessie is geschikt voor alle geïnteresseerden.