‘Als team zijn we zoveel sterker dan als optelsom van losse individuen’

09 september 2020

Karen Keijsers geriater en plaatsvervangend opleider in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is ervan overtuigd dat een interprofessionele aanpak de zorg en ook de opleiding van de aios beter maakt. Daarom vindt ze het belangrijk om mee te werken aan Opleiden 2025.

Keijsers: ‘Werken in een interprofessioneel team betekent voor mij dat je samen leert (met, van en over elkaar) en samen betere patiëntenzorg levert. Ik ben heel blij dat de Federatie interprofessioneel leren oppakt in het project Opleiden 2025.’ Ze maakt daarbij wel een kanttekening. ‘Al geloof ik alleen in interprofessioneel leren als het er werkelijk toe doet voor de patiënt, niet als doel op zich.’

Opleiden 2025 is het project van de Federatie op het gebied van de ontwikkeling van de medische vervolgopleidingen. Interprofessioneel opleiden is één van de vier deelprojecten. Dit deelproject stimuleert samenwerken en leren met andere zorgprofessionals om kennis en het vertrouwen in elkaar te vergroten. Zodoende een goede basis te voor netwerkgeneeskunde te creëren.

Lees het hele interview met Karen Keijsers

De Federatie publiceert een serie aan interviews met medisch specialisten die meewerken aan Opleiden 2025 het project op het gebied van de ontwikkeling van de medische vervolgopleidingen.

Lees ook Paetrick Netten 'Netwerkgeneeskunde kan een enorme kwaliteitsverbetering stimuleren'

Lees ook Hein Brackel Opleidingen die meebewegen