Terugkijken: Webinar Opleiden 2025 Transmurale digitale consultatie

04 november 2021

‘Kijk naar je dagelijkse praktijk en maak van je werkvloer een opleidingsvloer’. Dat gaf Hein Brackel, kinderarts en bestuurslid van de Federatie Medisch Specialisten, de deelnemers mee van het vierde webinar uit de webinarreeks Opleiden 2025. Met 160 deelnemers werden er mooie gesprekken gevoerd en ervaringen gedeeld over hoe het leren in netwerken vormgegeven kan worden. 

Om de juiste zorg op de juiste plek te kunnen realiseren is netwerkgeneeskunde nodig; een lerend zorgnetwerk over alle lijnen heen. Dit zorgnetwerk verbindt domeinen en biedt vele leermogelijkheden voor artsen, aios en andere zorgprofessionals. Door van samenwerkingsmomenten in netwerkgeneeskunde leermomenten te maken, geef je leren in netwerken vorm.

De sprekers in dit webinar beantwoordden vragen van deelnemers en deelden voorbeelden en inzichten uit de praktijk. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is om te benoemen wanneer je werkt aan het leren samenwerken. Een ander voorbeeld: organiseer een spreekuur met een huisarts en stel de patiënt centraal binnen netwerkgeneeskunde.

De sprekers tijdens het webinar waren naast Hein Brackel, Dieneke van Asselt, klinisch geriater en opleider Radboudumc, Karin Kaasjager, internist en opleider UMC Utrecht en Amely Daza Zabaleta, aios interne geneeskunde UMC Utrecht.

Bekijk ook de video transmurale digitale consultatie in de praktijk. En zie hoe transmurale digitale consultatie bij kan dragen aan de juiste zorg op de juiste plek.

Meer lezen over netwerkgeneeskunde en interprofessioneel opleiden?

Heb je zelf een initiatief met betrekking tot interprofessioneel leren en opleiden en wil je dit op de kaart zetten? Laat het ons weten m.bolk@demedischspecialist.nl of a.vanrooijen@demedischspecialist.nl.  

Ook tijdens het MMV-congres hebben we het over de vraag hoe transmurale digitale consultatie een rol kan spelen binnen netwerkgeneeskunde. Meld je aan voor het MMV-congres op 8 december 2021