Vervolgopleiding afgerond: binnen een maand registreren als specialist

23 oktober 2017

Vanaf 1 januari 2018 moeten aios die hun opleiding hebben afgerond zich binnen een maand registreren als geneeskundig specialist of profielarts. Dat heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) afgelopen week aangekondigd.

De termijn om je met terugwerkende kracht in te schrijven als specialist of profielarts, is nu nog drie maanden, maar wordt dus teruggebracht naar één maand. De reden voor deze wijziging is, dat de RGS en het CIBG het belangrijk vinden dat het publiek erop kan vertrouwen dat het BIG-register en het specialistenregister zo actueel mogelijke informatie geven over artsen en specialisten. Inschrijvingen met terugwerkende kracht moeten dan ook zo veel mogelijk worden voorkomen.

Vanaf 1 januari 2018

Op verzoek van de RGS voert het College Geneeskundige Specialismen (CGS) deze wijziging door in de regelgeving. Vanaf 1 januari 2018 moeten voormalige aios binnen één maand na de laatste opleidingsdag hun verzoek tot registratie indienen, om aansluitend aan die laatste opleidingsdag als specialist of profielarts geregistreerd te kunnen worden. Voor het eind van dit jaar ontvangen aios, opleiders en (hoofden van) opleidingsinstituten onder andere via MijnRGS bericht over deze wijziging.