Opleidersprofessionalisering

Opleiders leerden het opleiden tot enkele jaren geleden vooral in de praktijk en via Teach the Teacher-trainingen. Inmiddels is het scholingsaanbod voor opleiders behoorlijk uitgebreid. Een jaarlijks terugkerend populair evenement is bijvoorbeeld het MMV-congres voor opleiders.

Niet vrijblijvend

Sinds 1 juli 2016 moet u bij elke erkenningsaanvraag een overzicht meesturen waaruit blijkt dat de leden van de opleidingsgroep hebben deelgenomen aan geaccrediteerde (onderwijskundige) professionaliseringsactiviteiten.

Cursussen, masterclasses, congressen

Onderstaand een aantal aanbieders van scholing voor opleiders en leden van de opleidingsgroep. Dit overzicht is niet uitputtend. Ook op lokaal en regionaal niveau is veel scholing mogelijk. Iedere OOR (Onderwijs- en Opleidingsregio, Nederland telt er acht) heeft een eigen aanbod.

Landelijke aanbieders:

Federatie Medisch Specialisten (onder andere organisator van het MMV-congres en bijeenkomsten rondom de individualisering van de opleidingsduur)Academie Medisch Specialisten (onder andere aanbieder van diverse trainingen voor startende opleiders en op het gebied van medisch leiderschap)NVMO (organisator van het jaarlijkse NVMO-congres) 

Meer weten over dit onderwerp

 1. Michael Klemt-Kropp
  Michael Klemt-Kropp

  Opleider MDL

  Noordwest Ziekenhuisgroep

  Stuur een e-mail

 2. Saskia Peerdeman

  Opleider neurochirurgie

  VUmc

  Stuur een e-mail