Dedicated Schakeljaar

Wil je je als student gericht voorbereiden op een medische vervolgopleiding? Met het Dedicated Schakeljaar kun je in de Master3-fase van je studie specialisme-specifieke ervaring opdoen. Bij alle acht geneeskundestudies krijg je als student de kans om je alvast te verdiepen in één of een aantal verwante specialismen, zodat je er goed achter kunt komen welk specialisme het best bij je past.

Competenties

Het jaar van je studie Geneeskunde kun je invullen als Dedicated Schakeljaar. Je ontwikkelt dan een deel van de competenties uit het eerste jaar van een medische vervolgopleiding, aan de hand van bijvoorbeeld keuzecoschappen, een wetenschapsstage en een semi-arts-stage.

Verkorting opleidingsduur

Het Dedicated Schakeljaar kan je grote voordelen opleveren. Je doet veel ervaring op en kunt meestal makkelijker tot een keuze voor een vervolgopleiding komen. De ervaring onderscheidt je van andere gegadigden voor een vervolgopleidingsplaats en kan leiden tot verkorting van de opleidingsduur.

Solliciteren

Rond je het schakeljaar succesvol af, dan ontvang je een bewijs van deelname. Een mooie aanvulling op het portfolio, waarmee je vervolgens kunt solliciteren naar een opleidingsplaats.

NFU

De ontwikkeling en implementatie van het Dedicated Schakeljaar is in handen van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Meer weten over dit onderwerp

  1. Walter van den broek
    Walter van den broek

    Opleider Psychiatrie en Opleidingsdirecteur Geneeskunde

    Erasmus MC

    Stuur een e-mail